Workshops spreken/zingen

Workshop ‘Bewust Stemgebruik, meer Zeggingskracht’

Spreek je op congressen, geef je colleges, presenteer je offertes, wil je overtuigen tijdens een vergadering, een sollicitatiegesprek of in een team…?

Je kunt jezelf met meer vertrouwen en meer zelfbewust presenteren en communiceren door stem- en non-verbale technieken.

Tijdens de workshop wordt gewerkt aan adem, stem (dictie, expressie, resonans/klankkleur), houding/lichaamstaal en communicatie. Tot slot pas je de aangeleerde technieken toe op een tekst en/of song. Je kunt eventueel werkgerelateerde tekst/informatie meenemen.                                                                                                     
Het resultaat is een betere adem- en stemtechniek, houding en expressie en daardoor meer rust/ontspanning, zeggingskracht en plezier.

Ik geef deze workshop regelmatig in Amsterdam of Utrecht en in-company.

INTERESSE? Bel 06-29057686 of stuur een e-mail naar w.zeevaarder@xs4all.nl

Gemakkelijk zingen (en spreken)
Zingen is waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van muziek maken ter wereld. Het muziekinstrument dat we altijd bij ons hebben en waar we allemaal wel een beetje vaardig mee zijn is onze eigen stem.
De mens heeft vanaf zijn ontstaan gezongen om zijn gevoelens te uiten. Een kind zachtjes in slaap zingen, tevreden neuriën, amoureuze liederen, odes, ritmische werkliederen, klaagliederen, strijdliederen, religieuze en rituele chants…

Sommige mensen hebben van nature een stem die gemakkelijk aanspreekt en “het gewoon doet”. Voor velen is het echter noodzakelijk goed te leren omgaan met hun stem om gemakkelijk te zingen (en te spreken). Dit muziekinstrument is deel van jezelf, kwetsbaar, onvervangbaar en uniek.
Het is heerlijk om te zingen! Je bent heel fysiek bezig en leert je bewust te worden van het lichaam. Je kunt in het zingen je gevoelens kwijt en vaak ook nog prachtige teksten vertolken.Zingen kun je in allerlei stijlen. Bij mij kun je geschoold worden in o.a. klassiek, musical, pop, jazz. Je leert goed en gezond zingen in die verschillende stijlen.

De klassieke zangliteratuur is zeer uitgebreid. Vele eeuwen muziek zorgt voor ontelbare werken voor de zangstem met of zonder een of meer instrumenten en een enorme hoeveelheid meerstemmige muziek. Duizenden pop-, musical- en jazzliedjes zijn er om aan te werken en van te genieten.

Een prettige bijkomstigheid van zangles hebben is dat je spreekstem ook beter gaat functioneren en je door je adembeheersing rustiger en zekerder van jezelf voelt. Door de acteer-en zangimprovisaties verbreed je de mogelijkheden van het eigen kunnen. Je wordt bewuster van jezelf en je omgang met anderen wordt opener en makkelijker.